web analytics

Målning inomhus

Vill du ha hjälp med att måla om inomhus?
En ny färg är en enkel förändring som kan göra stor skillnad i en fastighet eller ett rum. Du väljer själv hur du vill ha det och vi hjälper dig att skapa exakt den lösning du drömt om invändigt. Vi hjälper privatpersoner, bostadsföreningar och företag med målning inomhus. Vi jobbar bland annat med,

Väggmålning
Vid väggmålning så gör många misstaget att man underskattar arbetet och speciellt underarbetet. Då vi arbetar med en väggmålning så kommer majoriteten av arbetstiden att läggas på underarbetet. Grundarbetet är nämligen helt avgörande i hur det färdiga resultatet blir,  minsta fusk eller misstag där kommer att synas. Vi förbereder väggen inför målningen genom att skrapa, slipa, spackla, slipar ännu en gång, tvättar och täcker alla kanter, golv och tak. Det gör skillnad och behövs för ett perfekt resultat. Väljer du att måla med en starkare kulör så syns också eventuella misstag i grundarbetet på ett tydligare sätt.

Takmålning – Innertak
Innertaket spelar, liksom golvet, en väldigt stor roll i hur ett rum upplevs. Genom att anlita ENT Måleri AB  för att måla innertak så kommer ditt hem att få ett helt nytt fräscht uttryck. Här finns också många knep att ta till för att exempelvis fånga upp ljusinsläpp och därigenom skapa ett ljusare, mer inbjudande hem. Jobbet med att måla innertak kräver dock kunskap och  precision. Det är svårt att måla ett helt innertak utan att det blir flammigt, att det syns fläckar eller att man missar att täcka vissa områden. Dessutom finns alltid en uppenbar risk i att man spiller: golvet och väggarna måste täckas grundligt. Det är en hel del att tänka på för att få ett perfekt resultat vid målning av innertak.

Golvmålning
Vi har lång vana av golvmålning och vi kan hjälpa dig att måla ditt golv oavsett om det handlar om ett massivt trägolv, om parkett, laminat eller om exempelvis ett betonggolv. Golvet är ett av de ytskikt i bostaden som tydligast bidrar till helhetsbilden. Ett slitet golv spiller över till övriga delar.

Olika typer av golv kräver olika typer av grundarbete och ser man till exempelvis ett klassiskt trägolv så måste detta vara slipat, tvättat och fritt från damm innan målningen tar vid – grundarbetet är den del av projektet som vi lägger ner absolut mest tid på. Samma sak gäller för betonggolv: här ser vi till att ytan som ska målas är fri från eventuell betonghud och att det är fritt från smuts innan vi sätter igång.

Givet i sammanhanget är även att den färg som används är olika beroende på vilket material ditt golv är av. Idag finns det en uppsjö av olika färger som passar för olika golv.