web analytics

Fasadmålning / Måla om huset

Dags att måla om huset?
Börjar det bli dags att måla om ditt hus i Hudiksvall med omnejd? Det kan vara en bra idé överlåta det till en professionell målare då det ofta är ett omfattande arbete som kräver noggrannhet. En nymålad fasad skyddar och återställer och kommer ge din bostad ett rejält lyft utseendemässigt. Du slipper jobbet som kan vara ganska omfattande vid fasadmålning, du får tid till annat och dessutom ett professionellt resultat på köpet. Kom ihåg att du kan göra ROT-avdrag på hela 30% av arbetskostnaden.

Låt oss sköta arbetet med målning av ditt hus på ett snabbt och tryggt sätt!
Vi har lång vana av fasadmålning och dessutom ett systerföretag inom ENT koncernen, ENT Ställning AB som arbetar med byggnadsställningar varpå vi kan erbjuda mycket kostnadseffektiva helhetslösningar på utvändig målning där fasadställning behövs. Oavsett vilket material ditt hus är byggt av – trä, tegel eller puts – så kan vi hjälpa dig. Detsamma gäller naturligtvis även storleken på huset eller fastigheten i fråga. Vi kommer gärna ut och tittar på din fastighet och lämnar en kostnadsfri offert.

Noggrant grundarbete
Grundarbetet vid målning är alltid viktigt, men vid en fasadmålning så krävs det betydligt hårdare jobb än om man ska måla om en vägg på insidan i huset. Dels så handlar det om ett tungt fysiskt arbete där hela fasaden måste skrapas och eventuellt tvättas. Utöver detta måste även trasiga sektioner, ex brädor repareras – eller bytas vid behov.

Vi arbetar säkert
Vi arbetar alltid med säkerhet i första rummet. En fasadmålning sker från högre höjder och vi ser därför till att använda säkra byggnadsställningar. Det ger en högre säkerhet och ger oss en möjlighet att erbjuda ett effektivare jobb. Vad gäller väder och vind så försöker vi alltid hitta en dag där det inte är för varmt eller för kallt för att måla. Det viktigaste är att skapa ett hållbart resultat för framtiden och det får man definitivt genom att även ta med väderleken i planeringen.

Verktyg och färg
Vi är som alltid noggranna med utrustning, även i samband med en fasadmålning. Genom att använda borstar, skrapor, rollers och penslar av bra kvalitet så får man ett bättre, mer hållbart och vackrare resultat.

Färgen då? Till syvende och sist så är det du som väljer vilken färg du vill ha på din fastighet. Vi är emellertid redo att bistå dig med goda råd om vilken typ av färg som passar bäst. Detta sett till vad som tidigare använts på huset. Är det slamfärg, akrylatfärg eller oljefärg? Vi gör gärna ett test av detta innan.

En grundregel är att om den tidigare färgen har visat sig fungera så kan man med fördel välja likadan. Vad gäller nyans och kulör så är det du som bestämmer. Där kan vi bara komma med vissa förslag, exempelvis genom att visa upp olika referensbilder och kanske bidra med lite inspiration.

Vi ser fram emot att hjälpa dig att måla om ditt hus och ge dig ett resultat som både blir snyggt och funktionellt för en lång, lång tid framöver. Vi kommer gärna ut och tittar på din fastighet och lämnar en kostnadsfri offert. Välkommen med din förfrågan!